- Jessica - Utbytesstudent i Virginia

Saker som hänt det senaste

- För några veckor sedan frågade två tjejer i min franskaklass om jag gillade swedish fish. Jag svarade att jag aldrig hade testat det och att vi inte hade det i Sverige (vilket såklart är lustigt i och med namnet). Nästa klass hade de båda tagit med en påse var som jag fick. Så gulligt av dem och jag måste säga att jag gillade swedish fish!
 
- För några lektioner sedan fick vi reda på att min Oceanography lärare Mr. K har fått en stroke och att han låg på sjukhus. Så otroligt tråkigt och väldigt läskigt! Han är tydligen förlamad på vänstra sidan just nu, men mår utöver det bra. Dock måste han genomgå extensive physical therapy innan han kan komma tillbaka och jobba. Så tråkigt verkligen eftersom han är så otroligt härlig och rolig lärare. "This class is gonna suck now" var det första Christina sade och jag kan väl inte mer än att hålla med. Anledningen till att jag fortsatte att ha den här klassen (trots att språket och innehållet är väldigt svårt emellanåt) är för Mr. Kaercher och människorna i denna klass. 
 
- Just nu delar jag rum med min yngsta värdsyster Megan. Min värdpappa håller på att sätta upp en dörr där nere som delar av min värdmammas pappas "lägenhet" och källaren. Deras källare är dock inte riktigt en källare, jag skulle väl säga att det är mer som en undervåning och den är helvit och rätt ljus (vilket resten av huset inte är), så jag tror jag kommer trivas väldigt bra där nere. Paula har sitt arbetsbord där nere och de har även ett extra vardagsrum där nere, så genom att flytta omkring lite och sätta upp någonting som kommer dela av en bit av arbetsrummet/vardagsrummet så kommer jag alltså få ett eget sovrum. Även om jag absolut inte har några problem att dela rum med Megan så tycker jag att det ska bli skönt att få mitt eget space. Megan försöker dock övertala mig att fortsätta dela rum med henne, apparently så är jag en väldigt bra och rolig roomie. Who knew.
 
- För någon vecka sedan var det val av governor här i Virginia. Det var väldigt nära (bara någon procent eller mindre än en procent kanske till och med) men demokraten vann till slut. Jag fick tillbaka lite av min tro på människorna här eftersom republikanen har väldigt väldigt extrem (ville förbjuda abort helt t.ex.) men tydligen blev min värdpappa allt annat än glad över att demokraten vann. Jag kommer då inte prata politik eller religion med min värdfamilj, det är en sak som är säker.

- Fick mitt reportcard och jag har  straight A's. Definitivt lättare att få A här än i Sverige, men väldigt stolt ändå!
Amanda säger:

Vi har visst Swedish fish!!!? det heter nog inte det här men det är fiskarna i lösgodiset ju!! :))))

Svar: Jag trodde också det men det är inte riktigt samma sak, de har inte samma smak och ser lite annorlunda ut så nästan men ändå inte! ;)
Jessica

2013-11-22 | 15:56:35


Namn
Kom ihåg mig till nästa gång

Din mailadress (visas ej)

Bloggadress

Kommentar