- Jessica - Utbytesstudent i Virginia

Punkter om senaste tiden

- På en av mina sociologilektioner på senaste tiden så hade vi en uppgift där vi skulle gissa och lista de gladaste länderna i världen. Vi fick runt fem länder rätt av tio ändå, inte så dumt. Roligt dock (och en hint) när Mr. Weddel sa till mig "you're gonna like this one especially", vilket jag såklart gjorde. Man blir alltid lite glad när svenska saker nämns, så patriotisk man blir i utlandet liksom. Så Danmark var etta, Norge tvåa och Sverige var femma. 
 
- På samma sociologilektion så försökte jag förklara för Morgan the love-hate-relationship mellan Norge och Sverige. Men det gick inte så bra, hon förstod inte det men tyckte det var väldigt rolig. Och nu har hon föreställningen att jag hatar alla européer som inte är svenska typ. Haha. Roligaste dock var när Johanne var kvar i det klassrummet efter hennes lektion och jag tog hjälp av henne att förklara det och sedan kom vi in på ämnet att vi inte gillar när folk inkluderar Finland som en del av Skandinavien. Och Mr. Weddel kom in i vårt lilla hate på Finland typ och bara "you guys are the worst" med ett skratt. Sprider bra fördomar här i Amerika med andra ord haha.
 
- När Veronica Mars filmen hade premiär i Sverige kändes det aptråkigt att jag var i USA. För i Stockholm hade de en gratis visning för några veckor sedan och jag skulle sååå velat gå!
 
- Såg på internet för någon vecka sedan att en av mina böcker som jag alltid läser om för jag tycker den är så bra och fin, If I stay, ska bli film. JAG VILL SE.
 
- Min bästa amerikanska vän här, Ariel, har visat sig ha svenskt ursprung. Så komiskt ju ändå. Hennes mamma är adopterad så hon har inte vetat hennes ursprung. Så för några dagar sedan så fick hon veta det (vet ej hur) och då visade det sig att hennes mamma var 84% svensk. Jag trodde såklart inte på henne dock eftersom hon redan hade lurat mig en gång den dagen och att hon sa det när det var första april. Men jo, det visade sig stämma. 
 
- Min senaste fotografilektion var så rolig. Vi har nu börjat med digitalt och första uppgiften var en scavanger hunt utomhus på skolgården. Vi hade 10 saker på listan och behövde hitta och fotografera "artisitcally" 5 stycken. Jag och Ariel hade så roligt när vi gjorde det och var så taggade på att göra detta. När vi var klara satt vi bara och cihllade i klassrummet och jag skrattade tills magen värkte när hon försökte läsa och uttala svenska. Spelade in lite, ska försöka lägga upp lite videos från året på youtube och lägga upp en med detta. För amerikaner som försöker prata svenska, det är priceless, låter så stört roligt alltså.
 


Namn
Kom ihåg mig till nästa gång

Din mailadress (visas ej)

Bloggadress

Kommentar