- Jessica - Utbytesstudent i Virginia

No place I'd rather be

God jul hörrni! Nu har det varit ett bra tag sedan USA och ärligt talat så njuter jag av att vara i Sverige. Det passar mig perfekt just nu. Livet flyter på trots skol- och jobbstress och känsla av att tiden inte räcker till. Men jag är verkligen lycklig här och nu. Även om jag saknar mina USA-människor jättemycket så vill jag inte vara där. Just nu tänker jag bara på det jobbiga jag kände och upplevde vid den här tiden förra året och jag vill aldrig någonsin gå tillbaka till att bli sådär illa behandlad. Bara ett halvår kvar på gymnasiet nu så börjar smida planer vad jag vill göra efter studenten och jag vill jättegärna bege mig ut i världen igen flera gånger om, men just nu är jag precis där jag vill vara. Hemma. 

Gjorde något galet för någon vecka sedan och fick ett infall att spontant klippa mig. Sagt och gjort, chopp chopp och håret var borta. Nöjd ändå. 

Nedräkning på mobilen såklart inför Shanghai-och Vietnamresan. Det ska bli så roligt och mysigt!

Vår mysiga julgran imorse!
Elin Erixon säger:

Åhh dit skulle jag vilja resa!

2015-03-03 | 08:09:15
Bloggadress: http://elrixon.forme.se
Julia säger:

Hej! Du skrev ibland att du hade diskussioner med amerikaner om deras åsikter, och hur de skillde sig väldigt mycket från dina. Jag börjar uppleva samma sal just nu, och jag vet inte hur jag ska hantera det. För det mesta kan jag se mellan fingrarna och tänka att det bara är åsikter, och alla har olika sådana. Men ibland blir det bara för mycket och jag vill skrika åt dem att försöka se the whole picture, och inse att Amerika inte är bäst i varje sak. Hjälp mig!

Svar: Hej! Hittade ingen mejl eller webbadress så jag skriver här och hoppas att du ser det.

Jo exakt, jag hade oändligt med diskussioner med amerikaner om värderingar och åsikter. Mestadels var det med en av mina lärare som hade helt skilda åsikter jämfört med mina och svenska överhuvudtaget, han erkände dock att han gärna provocerade mig för att jag skulle argumentera ännu mer med honom. I början tänkte jag mycket på att hålla lite låg profil med att jag inte höll med om en del av deras åsikter (t.ex. Att det är bra att spanka barn, att homosexualitet inte är naturligt, abort, miljö, Obamacare osv). Men ju längre jag var där kände jag faktiskt att det inte spelade så stor roll att jag pratade om vad jag också tyckte, för de gjorde ju gladeligen det.

Jag kan dock tycka att många amerikaner tror att deras åsikter är satta i sten och sedan har de inte ens så mycket giltiga belägg för det. Det består mestadels av "Amerika är bäst ändå", "Men det är fel" eller så tror de på det för att föräldrarna tror på det. Så jag förstår definitivt att du tycker att det är jobbigt, för det tyckte jag också. Speciellt när de säger något otroligt löjligt men vägrar se det ur ett annat perspektiv. T.ex. hörde jag ett antal gånger i min sociologi lektion att homosexualitet var ett val för "förr i tiden fanns det ju inte lika många homosexuella" och jag fick verkligen kämpa med att inte ställa mig upp och säga att det var det löjligaste jag hört.

Så mitt tips hjälper väl egentligen inte så mycket. Men det är att fortsätta argumentera med dem, för då kan du förhoppningsvis lära dem lite om andra perspektiv och hur andra ser på saken. Men att försöka att inte ta det så hårt och bli jättefrustrerad efteråt (jag vet, så himla svårt egentligen!) För med största sannolikhet lär det inte förändra så mycket tyvärr. Eller så kan det göra det, för vad du har sagt kanske ändå gör att de är medvetna om andra åsikter i frågan?

Hoppas det hjälpte lite att höra om mina egna erfarenheter och att du definitivt inte är ensam om att känna så. Kram och lycka till! :)
Jessica

2015-03-07 | 19:02:01
Anonym säger:

Min syrra fick kategorin B och jag fick A men fattar inte varför?

Svar: Förlåt, men jag förstår inte exakt vad det är du frågar om. Om du utvecklar lite vad det handlar om kanske jag kan hjälpa dig :)
Jessica

2015-05-15 | 19:21:58
sandra säger:

Hej :D
kommer du börja med din gamla blogg igen eller med nåt nytt?

Svar: Oj har faktiskt inte tänkt på detta. Har bara inte känt för att fortsätta blogga sådär mycket så vet faktiskt inte. Kommer förmodligen skriva här om jag skaffar en ny blogg dock!
Jessica

2015-08-07 | 16:51:31


Namn
Kom ihåg mig till nästa gång

Din mailadress (visas ej)

Bloggadress

Kommentar