- Jessica - Utbytesstudent i Virginia

Mina high school lektioner fortsättning

2nd block - JOURNALISM
Denna lektion har varit chill hela året men ännu mer nu i slutet. Vi brukar bara ha en liten uppgift per lektion, om ens det. Som nu senaste tiden har det handlat om yearbook, så allt från att svara på frågor från en bok om hur sådant fungerar, hur man ska skriva en copy i en yearbook till att ta bilder och kunna göra en story runtomkring det och göra övningsspread på spiritweek, Pep rallyt, homecoming och graduation. Resten av tiden har vi bara suttit och pratar, fixat varandras hår, gjort läxor eller sovit om vi varit trötta. Vi har två olika klassrum som vi byter till lite då och då, beroende på om vi behöver datorer eller smartboard. Här var det Johanne, Sofie, Shelby, Sarah, Tyler, Hannah som jag pratade med.
En lååång lektion där alla blev hur trötta som helst. Vi vaknade upp med sträck och röda märken i ansiktet som vanligt. #highschoolproblems

4th block - GOVERNMENT 
Government har varit consitent hela året i princip. Hade cartoons med aktuella nyheter och politik i de första tio minuterna, sedan jobbade vi på en eller två artiklar, gjorde kapitelfrågor som sedan användes till prov. Vi hade allid ett tio frågors quiz innan vi två lektioner senare hade ett stort 50 frågor och essay del prov på 2-3 kapitel från boken. Ibland hade vi lite andra speciella saker också, allt ifrån att skapa vårt eget parti, att sätta ihop en musiklista och sedan rösta på gruppens lista och till slut klassens lista (för att bekanta oss med hur förslag till lagar röstas fram) till att göra en negativ ad om någon. Här var det mest Sofie som jag pratade med (inte värst förtjust i människorna i denna klass).

6th block - SOCIOLOGY 
Favvo. Så himla intressanta saker och ämnen vi tagit upp här. Börjar vanligtvis lektionen med att bara småprata lite och Mr. Weddel berättar alltid en eller två historier han har på lager. Efter det så har vi någon uppgift och diskussion att arbeta på. Nu senast har vi jobbat på yearbook projektet (jämföra yearbooks som då innebär allt från kursutbud, sporter till stil och event från skolan från olika årtal) och det har varit himla intressant. Annars har vi haft diskussioner kring deviance, normer, nurture vs nature och alla andra slags intressanta och tyngre ämnen man kan komma på. Vi har också blandat detta med att kolla på 30 days episodes till filmer som Truman show och dokumentärer om fängelse eller lärare. 
Har Ummie, Daya, Miranda, Morgan, Suzanne och Sara jag pratade med.
Jag och min favoritlärare Mr. Weddel


Namn
Kom ihåg mig till nästa gång

Din mailadress (visas ej)

Bloggadress

Kommentar