- Jessica - Utbytesstudent i Virginia

Mina high school lektioner

I och med att jag skrev något liknande som detta i höstas tänkte jag att jag kunde göra en ny uppdaterad version med vad vi gjort den senaste tiden i mina high school lektioner. Som sagt så har vi odd and even days (eller mer korrekt orange or black days) så ena dagen har jag de 1th, 3rd, 5th och 7th block och dagen efter har jag 2nd, 4th, 6th och 7th block igen. Engelska är 7th block och det har jag 50 minuter varje dag istället för 1,5 timmar som de övriga lektionerna normalt är.
 
1th block - PHOTOGRAPHY w/ Ms. Tanner
Just nu har vi hållit på ett bra tag med digital fotografering (äntligen, roligaste när det är digitalt ju, även om det varit intressant att ta kort med en filmkamera och develop i ett darkroom). Vi har alltid en photo a day som är due till nästa lektion och lite då och då ett lite större fotoprojekt. Allas foton laddas sedan upp på en hemsida som vi sedan sitter och diskuterar på lektionen. Som sagt har fotografi varit en av mina favoritlektioner, främst på grund av människorna men även för att fotografi bara är ett väldigt roligt ämne här. Har fotografi med Ariel, Sara, Taylor, Kim, Tyler, Sarah, Mary och Ryan som jag pratar med.
På denna lektion tar vi infamous amounts of selfies jag och Ariel.

3rd block - OCEANOGRAPHY w/ Mr. Kaercher 
Fört gjorde vi faktiskt vettiga saker på den här lektionen, även om den alltid har varit rätt chill. Numera, efter min lärare kom tillbaka efter hans stroke, gör vi verkligen ingenting förutom att typ titta på random youtube videos eller filmer som har något vagt att göra med the ocean. Det sista vi gjorde i den här klassen var att göra childrens novel där vi skulle ha med ett visst antal vokabulär om hajar, fiskar, havet, vattenlivet osv. Fick någon vecka på oss att skriva den och skriva ut och klistra in/ rita bilder. Väldigt rolig uppgift faktiskt ändå. Inte så otroligt lärorik kanske men definitivt mysig. Här har jag i alla fall Ariel, Shannon, Yukiri (även om de sitter längre bak tyvärr) och så sitter jag med Christina, Michael, Jacob och Seth.
På denna lektion är det mycket underhålla oss själva som gäller, så vi brukar flitigt använda snapchat, rita på händer eller papper eller spela spel som tic tac toe.
 
5th block - FRENCH II w/ Mr. Bain
Här har vi istället alltid fullt upp med läxor, quiz och större prov. Lär mig en hel del, vilket såklart är bra men Mr. Bain är då allt väldigt speciell ibland. Som en moody tonåring alltså. Direct quote från han själv "I know I can be a bit difficult sometimes". Kind of says it all liksom. Det är ändå som en typisk språklektion som hemma. Vi har genomgångar, läxor, prov, presentationer och eget arbete i övningsbok. Här är det främst Johanne och Robbie jag pratar med då det annars bara är en massa freshmens.
French buddies, Johanne, jag och Robbie
 
7th block - ENGELSKA 10 w/ Ms. Adams
I engelska har vi gjort lite detsamma hela året. Håller på med antingen research paper eller något annat stort projekt, i början av nästan varje lektion läser vi 10 minuter (kallas ssr), skriver ner i en bok vad som hände med karaktärerna och sedan ska 2-3 share, alltså berätta för klassen. Efter det så gör vi oftast något vokabulär sheet och som nu senast en poem eller läst i boken of mice and men. Varannan lektion sådär har vi något quiz antingen om vokabulär, ett kapitel i boken eller om poesi som vi har läst. I denna lektion är den enda lektion som jag har där man får bättre betyg om man inte använder sitt hallpass, aka går på toa under lektionstid. Ms. Adams är som sagt också väldigt mycket "killar ska agera som gentlemen", alltså låta tjejer gå före, bära deras böcker osv. Här är det jag och johanne som hänger ihop mest. Finns dock ett par andra vi pratar med då och då, men inte heller min favvoklass direkt. 
 


Namn
Kom ihåg mig till nästa gång

Din mailadress (visas ej)

Bloggadress

Kommentar