- Jessica - Utbytesstudent i Virginia

Diskussion med två amerikaner med helt andra värderingar

Jag måste bara dela med mig av den sjuka diskussionen jag hade idag med min oceanography lärare och min kompis Michael. Det började med att min lärare sa att han inte trodde på global warming vilket jag såklart var tvungen att fråga och argumentera med honom om då. I Sverige är ju detta så uppenbart men här är det faktiskt många som inte tror på det och tycker att det finns inga bevis för att det är sant precis som vi tycker att det inte finns några bevis på att det inte stämmer. Mr. K hade i alla fall en teori att det bara var klimat skifte och att dinosaurier inte gjorde någonting för att förorena miljön men att det ändå blev istid. Det var ju i alla fall ett logiskt argument men resten vad han sa att folk bara hittat på det pga pengar förstod jag inte då det är så kristallklart för mig det här med att vi håller på att förstör vår jord och att det får allvarliga effekter.

Sedan eskalerade diskussionen till allt annat möjligt. Ekonomi, då Michael sa att USA är bäst och nummer ett vad gäller det (haha höll ju inte med om det ändå för Kina är ju långt före dem plus att USA har en massa massa skulder). Sedan började de prata om att de var stormakten och mest advanced country och jag bah "bara för att ni spenderar mer pengar på defense är resten av alla världens länders HELA budget tillsammans" och att de inte var mest advanced ändå. Deras utbildning är ju sämst bland annat (vilket Mr. K i alla fall höll med om att Sverige och andra länder var ljusår före). Och sedan kom vi in på att de tyckte att de var the country with most freedom vilket jag inte heller höll med om. Homosexuella t.ex. har ju inte lika rättigheter osv. Och fick då svaret att "men det är inte olagligt längre". Blev rätt irriterad haha där och sa att det är många länder där det inte är olagligt heller, men att det knappast betyder att de har mer frihet här i USA. Inte när det är så mycket trakasserier och sådant av alla som inte är som normen. Speciellt vad gäller sexualitet och annan religion.

Och till slut togs det upp Obamacare och hur de tyckte det var det dummaste någonsin. Alltså Obama har ju inte gjort ett jättebra jobb med att genomföra detta men tycker ändå att det är bra med själva idén att alla ska få försäkring så de inte behöver vara skyldiga sjuka summor bara för att de behöver få sprutor eller något liknande. De tycker inte att regeringen ska tvinga på dem någonting för att det ska bestämmas enligt den fria marknaden. Och i slutet fick jag reda på att båda ville ha Mitt Romney istället som President för han skulle inte "corrupt America". Då förstod jag varför vi tyckte helt olika ändå. 

Frustrerande dock hur de verkligen är så set in their ways och inte ens kan tänka över förändring. Allt som inte de tycker är fel här i USA, därför det är sådant hat mellan demokrater och republikaner och varför de ägnar mer tid att bråka och tramsas med varandra än faktiskt göra vad som är bäst för landet. Liksom republikaner spenderar all sin tid att baktala allting demokrater säger och vill göra och lägga krokben för demokrater för att Obama är president och om det vore tvärtom skulle det vara precis likadant. 

Där har ni USA i ett nötskal vissa gånger kära läsare. Finns ju undantag och vettiga människor. Men ibland blir man bara mållös och inte på ett bra sätt.


Namn
Kom ihåg mig till nästa gång

Din mailadress (visas ej)

Bloggadress

Kommentar